Blogger Widgets

Thursday, 5 May 2016

TASIK BIRU DI MALAYSIAramai yang tidak tahu kewujudan TASIK BIRU yang indah bagaikan disembunyikan oleh bunian kayangan yang terletak di bandar seri alam, masai, johor. Bukan sahaja masyarakat malaysia bahkan ade segelintir penduduk di negeri johor tidak tahu tentang kewujudan tasik ini.

Actually, saya sendiri pon tidak tahu langsung tentang kewujudan tasik biru ini. kebetulan saya sedang mencari tempat yang menarik untuk melakukan shooting assigment photography. Kebetulan, Nak jadi kan cerita ade classmate yang rekemen kat tempat ni. Setahu saya Tasik ini tiada nama yang rasmi mungkin hanya budak2 yang tahu memanggilnya Tasik biru.

jika pertama kali anda jejak kan kaki di tasik biru pasti nya mata anda akan terpukau dengan keindahan panorama yang begitu menakjubkan. mana taknya tasik yang berwarna biru ini sukar untuk ditemui di MALAYSIA.

sesiapa yang mahu ke atas melihat keindahan tasik biru mesti bermandi peluh cewahh, takde lah. just anda perlu memanjat tebing2 untuk ke atas. hati2 kerana kawasan itu tnggi.

Malangnya, tasik ini merupakan kawasan larangan kerana mempunyai gaung atau tebing yang tinggi serta berbahaya. lagi pun tidak tahu tasik yang berwarna biru itu semula jadi atau pon tidak.
mungkin sebab itu tasik ini tidak dijadikan pusat pelancongan even tasik ni cantik dan indah.


tebing yang sangat bahaya.!


seorang student hampir maut jatuh ke tabing kerana bermain main (acah2) di atas tebing mujur tidak sampai ke hujung tebing sgt. (member saya tuh,ceh) nasib ta arwah. maka keselamatan mesti di ambil berat.
perfecttttt jika membuat shotting gambar di sini.... acah2 hehe

selfie2 gak jatuh mati oooo...haha

Di bawah pulak bnyak batu2 besar....

hargai lah dan nikmatilah ciptaan ilahi. balik dulu !
anything can commentRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...