Blogger Widgets

Saturday, 26 November 2016

pointer semester 3 berapa?

assalamualaikum...

pejam celik pejam celik ... dah masuk semester 4, sekejap je lagi nak habis... hehe . alif sedih sikit sebab selama belajar di politeknik ibrahim sultan ni mula sem 1 sampai sem 3 belum lagi dapat anugerah ketua jabatan (macam dekan lah)

masih ingat lagi sem 2 lagi 0.01 nak jadi 3.49...hua3 sikit lagi tuhhhh...tapi apakan daya..

alif pun berusaha lagi pada sem 3 ni, buat tugasan assigment sampai pagi...nak kejar dead line...dengan masalah member tak nak buat kerja...semua lahh kena hadap.. (sebab tuh lama ta buat entri hurm)

semualahhhh kena all out alif buat dengan subjek inggeris alif tak minat, pon buat bebetol...(tak pandai cakap bi haha) nak nak kena buat tugasan role play ahahah.. tahu ke?


last2 pada sem 3 alif dapat pointer 3.44 hurmm...tu pon lagi sikit nak dapat dekan...kecewa...tapi at least hpnm meningkat...

sekarang alif dah masuk sem 4..ada muet...nak tanya muet tu senang tak?  hahah...alif harap korang yang tengah baca ni mendoakan kejayaan alif ye..heeeee


sekian...






Friday, 26 August 2016

awan ombak di Lankap, Perak

Assalamualaikum

kejadian awan luar biasa yang seakan ombak dan kelihatan gelap membuat kan penduduk berasa cemas... kejdian berlaku di pekan kecil iaitu di pekan Lankap, Teluk intan, perak. Tempat ini merupakan tempat kelahiran saya . Gambar di atas di tangkap oleh kakak kandung saya ketika kejadian awan luar biasa itu berlaku... sedangkan saya pada masa itu berada di johor sedang study... amat terkejut apabila menerima gambar sebegitu di group whatapp family dan kawan2... fikiran terus teringat keluarga di kampung... menurut kata kakak saya awan gelap yang seperti ombak berlaku selepas hujan pada pukul 9 pagi...





















di bawah ini gambar dari sekolah dato sagor langkap kredit kepada penangkap gambar







video awan ombak gelap



sekian


Wednesday, 13 July 2016

assalamualaikum 

pfuh....lama sungguh tak bukak blog nih, entri pon ta penah nak upadate. hai maklum lah lah dah start kelas, busy lahh sikit. kuikuikuikui


insya allah alif akan kembali aktif berblogging untuk korang, ( mcm lah ada regular reader ) hahahahha





alamak nampak bekas jerawat baru operation, hahaha

Friday, 20 May 2016

Tips masuk ipta, universiti dan politeknik


assalamualaikum


kalau korang masuk ipta mesti lah ada tips sikit supaya senang your journey nanti, yeke? haha. sini alif ada nyatakan beberapa tips masuk ipta daripada pengalaman alif sendiri. antaranya...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...