Blogger Widgets

Monday, 2 May 2016

POLITEKNIK PREMIER IBRAHIM SULTAN




POLITEKNIK PREMIER IBRAHIM SULTAN


Assalamualaikum

Ahai korang, nampaknya semakan UPU semakin hampir untuk adik2 membuat semakan, so aku akan update cerita sedikit aku dengan UPU dulu kala…(bunyi agak sedih)

Alhamdulilah, aku telah ditawar kan melanjutkan pelajaran di POLITEKNIK PREMIER IBRAHIM SULTAN di johor bagi sesi jun 2015 dalam kos DIPLOMA REKA BENTUK GRAFIK….. Tapi tipu lah kalau aku ta sedih dan kecewa sebab ta dapat masuk U even result spm aku agak bagus.


Apa pun aku sangat bersyukur di beri peluang untuk sambung belajar kat politeknik premier ibrahum sultan.Apa itu premier ? Premier itu bermaksud politeknik yang berpontensi besar menjadi universiti.
Dlm malaysia ni , ada 3 buah politeknik shja yang dpt title PREMIER.
Poli shah alam , poli johor ,dan poli ungku omar. Sekarang nak masok 3 poli nie susah okey..sbb dia tergolong dlm golongan universiti dan kena apply dekat upu.Aku start masok study pada 14 jun 2015.Mmg excited gilerrrrr nak masok study. Hahah

Perghh kali pertama aku ke johor dari perak boleh kematu bontot aku ni, haha . dekat 10 jam kot weh, namun ia tidak mematah kan semangat aku, cewahh.

Sampai je johor kiteorang terus sahaja cek in homestay,
Aku pon terus baring, penat yop haha…esok da nak kena daftar dah



esok kiteorang siap2 untuk pergi daftar. POLITEKNIK PREMIER IBRAHIM SULTAN ni cerewet skit aku kena pkai kemeja putih, ber tali leher, seluar hitam dan kasut hitam.






pagi tu nak pergi daftar memang sesak memang jam, sepatutnye kena pergi awal2, so ade pakcik ni mcm guard kata ikot pintu belakang tanpa berlengah lagi terus ke  sana.



 jam teruk sebab first intake jun memang ramai sangat





semua kereta berpusu pusu nak masuk




         





 ni lah pintu gerbang politeknik









lepas sahaja daftar ade miggu haluan siswa .. alaa mcm orientasi ...selama semiggu tapi time aku 3 hari jek hihik tu pon da senak kot.






jejaka tinggi lampai yang hensem sambil menutup pintu tu nak kuar pergi hari terakhir mggu haluan siswa (pergh heaven) jadi bermulalah hidup aku sebagai student POLITEKNIK PREMIER IBRAHIM SULTAN

thanks kerana membaca, anything can comment.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...