Blogger Widgets

Tuesday, 10 May 2016

MERANA KERANA POINTER 3.49




asslamualikum



Hanya student yang dapat pointer 3.49 sahaja tahu perasan ini, bayang kan lah hanya kekurangan 0.01 sahaja alif terlepas untuk menempa nama untuk mendapat anugerah ketua jabatan (AKJ) akj ni macam dekan tapi kat politeknik panggil anugerah ketua jabatan. walaupun result ni alif ta jangka, tapi alif da struggle pulun-pulun untuk sem2 nih...

 

memang bergetar jantung ni log in nak tengok result, and then kuar dan alif macam 'what the fish' terpampang kat screen lappy brand hp alif dapat pointer 3.49 maa aii. sipi sipi lagi tuhhhh! dapat pointer 3.49!

perasaan saya bercampur suka sangat ada! kecewa sangat ada! suka! kecewa! dari detik itulah alif sedar yang markah 0.01 sangat sangat sangat sangat lahh bernilaiii. huwaaaa! walauaapapun, alif tetap puas sebab alif ta gagal. "kalau gagal sekalipun sesudah alif berusaha daripada gagal tanpa berbuat apa apa"


"kalau gagal sekalipun sesudah alif berusaha daripada gagal tanpa berbuat apa apa"



kini alif dapat merasa dan selami perasaan meraka yg dapat pointer 3.49...pointer 3.49........3.49......eraghhhh, okok jgn fikir lagi, next time buat lebih baik lagi kan! kadang-kadang kita kena terima apa yang kita dapat tapi ta bermaksud kita tidak boleh mengubah takdir selain kita berusaha mengubah nye. sem depan mugkin lebih baik. kan, kann... 


setakat ni sahaja alif cerita pasal hari ini.


anything comment , sangat dialu alu kan





17 comments :

  1. Jangan sedih. Usaha lagi. ^^ moga next sem berjaya dpt dekan. =D

    ReplyDelete
  2. insyaAllah boleh punya! next sem dapat terus 3.7 ke 3.8 pula. hehe takda lah dekat sangat dgn 3.5 tu 🙈

    ReplyDelete
  3. dalam hidup ni, tak semua yang kita nak, Allah akan bagi. di saat kita terlalu berharap tulah, Allah akan tengok, jauh mana sanggup kita sembah Dia untuk redha :)

    eyja tak kabo pointer tu tak penting, tapi apa yang kita buat kat muka bumi ni, jangan harap balasan (reward). ikhlas, ikhlas kerana sape? kerana Dia. bila kita ikhlas. apa pun yang ditetapkan olehNya, kita akan positive :)

    jangan risau okayz? Allah tak bagi sekarang, Allah akan bagi nanti :) yang penting, ikhlas :) selamat berjaya :D

    ReplyDelete
  4. Woww tahniah alif, okay dah result tu! Sem depan usaha lebih lagi, InsyaAllah akj huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasij zulaika :) alif akan usaha lebih lagi, terima kasih lagi baca entri ini

      Delete
  5. tahniah alif! jangan merana sangat, you have done great for your exam, you should be proud of that. Next sem boleh dapat higher than that, insha Allah. Yang penting usaha itu ada :) Tahniah lagi sekali :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fatina. haha, kecewa skit je.insya allah, tq for reading entri

      Delete
  6. Your pointer is better than me la haha tahniah bro :) thanks for visiting my blog :)

    ReplyDelete
  7. tahniah alif :* bestnya dapat result macamtu. elsa nak jugaaaak hahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima ksih, mari sama2 usaha tuk lebih baik :)

      Delete
  8. Alaa sikit je lagi tu ! 0.01 je lagi

    ReplyDelete
  9. kan. apape pon , alif bersyukur, nasib ta fail :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...